FOTO: UKC Maribor pridobil več kot 200 bolniških postelj

Univerzitetni klinični center (UKC) Maribor je konec januarja v okviru rednih nabav pridobil 240 novih bolniških postelj. Od tega je 200 negovalnih in 40 namenjenih za intenzivno terapijo.

“To pomeni za naše bolnike večjo varnost in udobje, za zaposlene pa lažje izvajanje zdravstvene nege,” je v današnji izjavi za medije pojasnila pomočnica direktorja UKC Maribor za zdravstveno nego Hilda Rezar.

Postelje so razdelili različnim oddelkom, med drugim klinikama za interno medicino in za ginekologijo, nevrološkemu oddelku in porodnišnici.

Možno tudi tehtanje pacientov

“Postelje nudijo različne položaje, nastavljive so po višini, varujejo pred nastankom poškodbe tkiva zaradi tlaka. Na posteljah za intenzivno nego je možno tudi tehtanje pacientov,” je pojasnila Rezarjeva.

Zaradi covida-19 je bolnišnica pred nekaj manj kot letom dni reorganizirala ekipe in delovanje. Lani so zaradi epidemije obravnavali okoli 95.000 bolnikov manj in opravili približno 6000 večjih operativnih posegov manj kot v letu 2019.

V zadnjih dneh število hospitaliziranih bolnikov s covidom-19 pada. Trenutno jih je v UKC Maribor 156, od tega je na intenzivnem zdravljenju 30 pacientov.
VIR: Lokalec.si

Oddaj komentar