FOTO: Mariborske ulice danes zavzeli tekači malega maratona

V Mariboru danes poteka mali maraton. Na dobrodelni tekaški prireditvi Run4Motion se v mestu ob Dravi najbolj zmogljivi tekači merijo na 21 kilometrov, ob tem pa so organizatorji pripravili še teke na 13 in pet kilometrov ter teke za otroke, starejše in invalide. Polovico zbranih prijavnin bodo namenili društvu Rdeči noski.

Nedeljsko dopoldne je v Mariboru potekalo v znamenju tekaške prireditve, kakršne v mestu ni bilo že vrsto let. Tekaška prireditev Run4Motion v organizaciji Zdrave zabave in Porsche Maribor je privabila več kot 700 tekačev.

Porsche Maribor, ki je organizacijo te nove tekaške prireditve zaupal Univerzitetni športni zvezi Maribor Zdravi zabava, je z dogodkom želel postaviti nove standarde tekaškim dogodkom v Mariboru. S trasami so organizatorji povezali večino predelov mesta s poudarkom na razvoju zelene mobilnosti. Dogodek je ponudil več različnih tras in tekov na 21 kilometrov, 13 kilometrov in 5 kilometrov, ob tem pa tudi krajše trase za otroke in mladostnike ter starejše in invalide.

Oddaj komentar