FOTO in VIDEO: Študentski svet Univerze v Mariboru predal Društvu prijateljev mladine Maribor igrače za otroke iz socialno ogroženih družin

Študentski svet UM je zbral veliko škatel igrač in igrač

Študentski svet Univerze v Mariboru je včeraj predal Društvu prijateljev mladine Maribor igrače in sladkarije, ki so jih v okviru dobrodelne akcije zbrali za otroke iz socialno ogroženih družin.

Decembra je Študentski svet Univerze v Mariboru izvedel projekt Zbiranje igrač in sladkarij za družine v socialnih stiskah. Namen projekta, ki ga Študentski svet UM izvaja skupaj z Zvezo prijateljev mladine Maribor, je polepšati praznični december otrokom, ki jim ga na žalost njihove družine ne morejo. Zbiranje je potekalo od 5. do 16. decembra v knjižnicah fakultet Univerze v Mariboru ter v Univerzitetni knjižnici Maribor. Študentje in zaposleni so prinašali različna darila, igrače, knjigice, sladkarije in drugo. Zbrana darila bo Zveza prijateljev mladine Maribor razdelila na posebnem dogodku, ki ga bo obiskal Dedek Mraz.

Nina Planinšek, Stanka Damjan, Vasilka Saklamaeva in Nomi Hrast

Vasilka Saklamaeva je povedala, da so se združili z DPM Maribor, ob koncu zbiranja igrač teh sicer niso stehtali ali izmerili, da pa se vidi, da so v akciji, ki je potekala dva tedna, zbvrali res veliko igrač in sladkarij

Zbrali so plišaste igrače, sestavljanke, risanke oziroma pobarvanke, legokocke, knjige in drugo ter tudi veliko sladkarij. Nina Planinšek je povedala, da je sicer letošnja akcija zaključena, a da jo bodo zanesljivo ponovili naslednje leto.

Stanka Damjan iz socialno humanitarne komisije DPM Maribor je imela v rokah velikega medveda in žareče rdeče srce. Poudarila je, da je to srce pravzaprav premajhno za vso dobroto, ki jo pridni palčki pokažejo, ko pripravljajo igrače za otroke. In tudi, da Dedek Mraz včasih pride s prazno vrečo po igrače in ob tem ne ve, kako jo bo napolnil. Potem pa se izkaže, da so skrbi odveč.

Zbrane igrače za otroke iz socialno ogroženih družin
Zbrane igrače za otroke iz socialno ogroženih družin

Oddaj komentar