FOTO in VIDEO: Na Pohorju odkrili bodeče žice speljane med drevesi

FOTO: PP Maribor II

Prihajajoči vikend bo mariborsko Pohorje prizorišče svetovnega pokala v downhillu. Vse je nared za pričetek tekmovanja, vendar bo pospremljeno z grenkim priokusom. Ob pregledu proge so tekmovalci naleteli na grozljiv prizor napete žice med drevesoma. Organizatorji tekmovanja so dejanje ostro obsodili, policisti dogodek že preiskujejo. 

Žici sta bili napeti med drevesi v gozdu, kjer potekajo nelegalne kolesarske proge, na višini 110 cm od tal. V času ogleda sta bili žici v sredini že prerezani in odmaknjeni, tako da nista več predstavljali nevarnosti. Na enem od dreves, pred krajem, kjer je bila nameščena žica, je velik rdeč opozorilni napis ZAJLE,” sporočajo iz PU Maribor.

Kljub temu, da sta žici bili napeti na lokacijah, ki sta izven uradne proge, kjer bo potekal svetovni pokal v gorskem kolesarjenju, organizatorji ta dogodek ostro obsojajo.

Žici sta bili speljani v gozdu na Pohorju, desno od Pohorske vzpenjače, na zgornjem delu Pohorja, ki je sicer odmaknjeno od tekmovališč in po njem potekajo neurejene proge, ki jih posamezniki uporabljajo na lastno odgovornost.

Po do sedaj zbranih obvestilih se na navedenem mestu k sreči še nihče ni poškodoval oziroma zaletel v nastavljene žice. Policisti v zvezi z opisanim dogodkom obravnavajo kaznivo dejanje Povzročitev splošne nevarnosti po 314. členu Kazenskega zakonika (KZ-1), saj je bila z navedenim dejanjem povzročena konkretna nevarnost za življenje in zdravje ljudi. Zagrožena kazen za to dejanje je do 5 let zapora,” še sporočajo iz PU Maribor.

Oddaj komentar