FOTO: Andrej Fištravec je v vnovično izvolitev prepričan, saj je občino rešil dolgov

Trenutni mariborski župan, ki se bo na letošnjih lokalnih volitvah vnovič podaja v boj za županski stolček je na današnjem odprtju pisarne na Trgu Svobode dejal, da se veseli tako množične podpore, kar nakazuje na to, da so ljudje videli, koliko je naredil za mesto in občino, ki jo je z ekipo izvlekel iz rdečih številk.

Andrej Fištravec v pogovoru z občanom

Med drugim je izrazil zadovoljstvo, da so na zadnji seji svetniki podprli namero javnega podjetja Marprom o najemu 20 milijonskega kredita za nadgradnjo infrastrukture na Pohorju, saj je turizem, tako letni kot zimski, ključna točka razvoja mesta. “Sicer pa želim v naslednjem mandatu obnoviti staro mestno jedro, Lent, Koroško cesto in obsežno energetsko sanirati šole in vrtce. Vsekakor pa bo prioriteta tudi knjižnica pri kateri je moje osebno mnenje, da so me svetniki izigrali in se šli politikanstva,” je uvodoma povedal Fištravec in dodal, da ne glede na to, kdo bo župan, se bodo projekti, ki so že v teku izvedli, saj je papirologija za njih pripravljena, rezerviranih pa je tudi že 50 milijonov evrov.

Podporniki Andreja Fištravca

Na koncu je aktualni župan še dodal, da bi se ob morebitni vnovični izvolitvi takoj lotil ustanovitve “Event” pisarne, ki bo vsakemu, ki bo v Mariboru želel karkoli organizirati omogočala, da vse formalnosti opravi na enem mestu.

Oddaj komentar