Drevi zadnji večni nogometni derbi sezone

Drevi ob 20.45 bo na sporedu zadnji večni nogometni derbi sezone. V okviru 30. kroga Prve lige Telekom Slovenije se bosta v Stožicah pomerila vodilna Olimpija in njen prvi zasledovalec ter branilec naslova Maribor. Kot vselej si v obeh taborih želijo zmago.

V tej sezoni sta se ekipi pomerili trikrat, dvakrat je bil izid neodločen, so pa Mariborčani v tej sezoni slavili v Ljubljani s 4:2. Po 29 krogih ima Olimpija 56 točk, Maribor pa 55. Slednji je v zadnjem obdobju v boljši formi, saj ima pod vodstvom Sergeja Jakirovića štiri zaporedne zmage. Z zmago je na Olimpijini klopi v prejšnjem krogu debitiral tudi Dino Skender in tako prekinil prejšnji niz dveh porazov.

Ima pa Skender slabše izkušnje z igranjem proti Jakiroviću, kot trener ga je slednji v hrvaškem prvenstvu obakrat ugnal. Toda to ne bo imelo velikega vpliva, bržčas ga bo za domačo ekipo bolj imelo to, da ne bo kaznovanega branilca Mackyja Bagnacka.

Prav tako bodo pomembnega igralca v obrambi pogrešali tudi Mariborčani, zaradi zloma nosu ne bo igral Nemanja Mitrović. Zadnje izkušnje iz Ljubljane pa so zanje dobre, obenem pa ne bo niti pritiska gledalcev, saj bo tekma, ki jo bodo sodili Matej Jug, Matej Žunič in Robert Vukan, za zaprtimi vrati.

Kljub temu je ljubljanska navijaška skupina Green Dragons svoje člane že pozvala, da pridejo pred severno tribuno. Pri policiji pa so pripravljeni tudi na to. “Glede na prejšnje derbije, ko so bile tribune večinoma povsem polne, bo tokrat povsem drugače. Ne glede na to pa bomo poskrbeli za varnost in tudi za dogajanje izven stadiona,” je pojasnila Aleksandra Golec, predstavnica za odnose z javnostmi policijske uprave Ljubljana.
Vir: STA

Oddaj komentar