Darko Milanič: “Švedom bomo vsilili svoj slog igre!”

Nogometaše NK Maribor jutri čaka pomembna tekma 2. kroga kvalifikacija za UEFA Champions Leaugue prodi švedskemu AIK. Gre za močan klub s svojevrstnim slogom igre, vendar so Mariborčani prepričani, da lahko vsilijo svoj slog igre in dosežejo pozitiven rezultat, torej zmago.

Pričakujemo težko delo, na nasprotnika se moramo pripraviti maksimalno in oddelati dobro, seveda pa narediti čim boljši rezultat pred povratno tekmo,” je na novinarski konferenci pred jutrišnjo tekmo dejal vezist Andrej Kotnik.

Glede na slabši končni rezultat, ki so ga vijoličasti dosegali v prvenstvenih tekmah, so na evropskih tekmah bili boljši. “Vse tekme, ki smo jih odigrali, smo odigrali dobro. Priložnosti smo ustvarjali tako na evropskih, kot prvenstvenih tekmah. Čeprav se nam ni poklopilo na prvenstvenih tekmah tako kot bi morali biti, pa upamo, da bomo na evropskih nadaljevali tako kot do sedaj,” je še dejal Kotnik.

Švedi močni napadalci

Švedska prva napadalna vrsta je sestavljena iz velikih in robustnih napadalcev, ki imajo svoj slog igre, ki je enostavna, kot pravi trener vijoličastih Darko Milanič, “zato bomo morali vsiliti svoj način igre in pri nasprotniku iskati napake, svoje kvalitete pa povzdigniti.”

Zaradi njihovega sloga igre bodo na preizkušnji vsi igralci, najbolj pa branilca, ki se bosta morala spopadati z močnimi nasprotniki. “Visoka in robustna napadalna linija Švedov bo zalogaj za naše branilce. Dobro igrajo s hrbtom, dobro skočijo, zato bosta naša dva centralna branilca na pravi preizkušnji. Na to smo pripravljeni, bo pa tekma za vsakega izziv. Oba branilca sta se pokazala, da sta lahko zelo soliden branilski par, jasno pa je, da bosta imela zahtevno delo. Tako bi bilo nesmiselno forsirati predložke v 16 metrski prostor, ker so visoki igralci. Najti bomo morali njihovo slabost in jo izkoristiti,” je še dejal Milanič.

Švedi so močan nasprotnik

Nogometaši so fizično dobro pripravljena ekipa in imajo zelo enostaven slog igre, pri tem pa 90 minut ne popuščajo, je bilo slišati na današnji novinarski konferenci. “Med tekmo bomo morali biti osredotočeni in pripravljeni gledati žogo in situacijo na igrišču. Imajo ta tempo v igri in način, ki ga je dejansko lahko predvideti, vendar morda nekoliko težje onemogočiti. Ampak mi imamo kvaliteto in gremo v tekmo pozitivno nastrojeni z željo po zmagi,” še dodaja mariborski strateg.

Cilj Mariborčanov je tako zmaga, ki bi pomembno vplivala na končni rezultat pred povratno tekmo v Stockholmu.

Vijoličaste sicer čaka naporen urnik, saj ob evropskih tekmah igrajo tudi prvenstvene, ki se vrstijo ena za drugo. Naslednja pomembna je zagotovo večni derbi proti Olimpiji, pred katerim ne bodo imeli veliko časa za priprave, vendar bodo ta kratek čas, kot je dejal Milanič, dodobra izkoristili in šli v tekmo dobro pripravljeni.

FOTO: NK Maribor

Kot je ob koncu še dejal Kotnik, ki prvič v svoji karieri igra tekme tega ranga, so te tekme poslastica za nogometaše. “Meni je lepo igrati, gušt mi je igrati pred polnimi tribunami, sploh pa tekmo, ki nekaj odloča, ki veliko pomeni. Pritisk od navijačev in vseh ti da zagona in potem daš nekaj več. Celotna ekipa da 120 odstotkov, zato je takšno tekmo res lepo igrati,” je zaključil Kotnik.

NK Maribor bo proti švedskemu AIK zaigral jutri, v sredo, 24. julija ob 20.15.

Oddaj komentar