Danes povečini sončno, možna tudi kakšna ploha

Vir: Pixabay.com

Popoldne in zvečer bodo predvsem v hribovitem svetu zahodne Slovenije možne posamezne plohe ali nevihte. Popoldne bo ob morju zapihal jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 30 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V soboto bo v zahodni Sloveniji spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi padavinami, deloma nevihtami, le ob morju bo prevladovalo sončno vreme. V vzhodni in osrednji Sloveniji bo še dokaj sončno z možnostjo popoldanskih krajevnih neviht. Pihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo. Najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 19, na Primorskem do 22, najvišje dnevne na severozahodu okoli 23, drugod od 26 do 31 stopinj Celzija.

Obeti: V nedeljo bo na zahodu pretežno oblačno, drugod bo zjutraj še pretežno jasno, čez dan se bo pooblačilo. Padavine se bodo od zahoda postopno širile proti vzhodu. Vmes bodo nevihte s krajevno močnejšimi nalivi. V vzhodni Sloveniji bo do večera suho vreme. Pihal bo jugozahodni veter, ob morju zmeren jugo. V ponedeljek bo pretežno oblačno, predvsem sredi dneva in popoldne bo deževalo. Hladneje bo.

Vremenska slika: Nad zahodno Evropo in Sredozemljem se poglablja ciklonsko območje z izrazito vremensko fronto. Pred njo doteka nad naše kraje z vetrovi južnih smeri topel in postopno bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo povečini sončno, le v krajih zahodno od nas bo več oblačnosti. Tam bodo sredi dneva in popoldne nastajale plohe in nevihte. V soboto bo deloma sončno s spremenljivo oblačnostjo. Predvsem v krajih zahodno od nas bo pretežno oblačno s plohami in nevihtami, ki se bodo popoldne lahko pojavljale tudi drugod.

Biovreme: Danes je obremenitev zaradi vremena zmerna. Kazala se bo s povečanim notranjim nemirom, razdražljivostjo, z manjšimi motnjami v spanju in utrujenostjo. V soboto se bo vremenska obremenitev še krepila.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar