Božiček letos tudi k brezdomcem

S prvim decembrskim dnem je društvo Humanitarček v okviru akcije 30 dni za 30 srčnih dejanj že četrto leto zapored pripravlja akcijo “Skriti božiček brezdomcu“. Po dobrih odzivih iz prejšnjih let, so letos k sodelovanju povabili zavetišča po vsej Sloveniji.

V akcijo “Skriti božiček brezdomcu” so se vključila zavetišča iz Maribora, Slovenj Gradca, Bertokov, Ankarana, Ajdovščine, tudi iz Celja. Skupno bo tako 341 brezdomcev čakalo na prihod Božička. Tudi letos se je zgodilo, da je bilo več prijav kot pisemc, so pa že v dveh dneh našli vse “stričke božičke”.
skriti bozicek brezdomcu pismo
Pismo božičku
Letošnja najpogostejša želja je presenetila tudi nas“, je povedala predsednica društva Ninna Kozorog, “saj si je veliko brezdomcev zaželelo šumeče tabletke in cedevito v želji, da bi se z vitamini obranili pred mrzlo zimo“.

Ena od organizatork projekta Kaja Rukav pa dodaja, da je tudi letos ogromno povpraševanje po Milka čokoladah, pravi kavi in nekaj prošenj za kino vstopnice, saj velika večina še nikoli ni videla predstav na velikem platnu. “Najdražje želje so predvsem v smislu želje po trenerkah, bundah … najbolj izstopajoča je morda želja po kavici z znanim pevcem, v povprečju pa se gibljejo med suhim sadjem, čokoladami, kapami, šali… Precej je tudi prošenj za zimske kape NK Maribor,” pravi Rukavova.

skriti bozicek brezdomcu
Prijave so tako zaključene, vsi sodelujoči “strički božički” imajo čas za pripravo darila do 15. decembra. Vsi, ki pa so prijavo zamudili in bi si želeli pomagati, jih člani društva vabijo, da jim sledijo na spletni strani www.humanitarcek.com, kjer bo možnosti za pomoč še veliko.

Oddaj komentar