Bomo se na Pohorje z gondolo vozili kar trikrat dražje? Iz 6 evrov na kar 18 evrov za povratno vožnjo

Oktober - mesec rednih vzdrževalnih del na Pohorski vzpenjači. Vir: Facebook Marprom

Na eni izmed točk prihodnje redne seje Mestnega sveta Mestne občine Maribor je razprava o ceniku prevoza potnikov s krožno kabinsko žičnico na Mariborsko Pohorje. Točko so najprej umaknili iz obravnave in jo včeraj ponovno vključili. In to s še višjimi cenami.

Iz 6 na kar 18 evrov za povratno vožnjo

Danes je potrebno za eno vožnjo odšteti 4 evre, za povratno vožnjo pa 6 evrov. Otroci od 6 do 15 let, dijaki, študentje, upokojenci in starejši občani nad 65 let, morajo plačati 2 evra za eno vožnjo, za povratno pa 3 evre.

VIR: Mestna občina Maribor

V prvem predlogu je bilo, da bi za enosmerno vozovnico morali odrasli plačati 9 evrov, za povratno vozovnico pa 13 evrov. In kakšne so nove predvidene cene? Še višje! Za enosmerno kar 12 evrov, za povratno pa 18 evrov.

VIR: Mestna občina Maribor

“Imeli smo čisto nevzdržno ceno 4 evre v eno smer, 6 evrov povratna. Treba je bilo narediti nov elaborat, en del leti na elektriko, en del pa tudi na pravilno, zakonito obračunavanje amortizacije, tako da imamo še en izziv prilagoditev, uskladitev cene za posamične prevoze. Sedaj iz proračuna v višini več sto tisoč evrov, proti milijon kaže, sofinanciramo obiskovalce Pohorja, ne nujno meščane. Tako da bomo skušali interes naših meščanov zaščititi z nespremenjeno karto letne karte,” je pred dnevi dejal mariborski župan Saša Arsenović.

Dejal je, da naj bi cena letna vozovnice ostala enaka. Povedal je, da si ob vseh stroških, ki jih ima občina, ne morejo privoščiti sofinanciranja “luksuza”.

Mesečna vozovnica bi se iz 29 dvignila na 49 evrov, letna pohodniška vozovnica iz 120 na 220 in polletna iz 90 na 170 evrov.

Oddaj komentar