Bo občini uspelo razlastiti lastnika propadajočega objekta na Jezdarski?

Kupi smeti, celo človeški izločki in sledi konzumiranja prepovedanih substanc. To je pogled na notranjost zapuščenega objekta na Jezdarski ulici. Na problem že mnoga leta opozarjajo tudi v Mestni četrti Magdalena.

Občina si prizadeva razlastiti lastnika

V zadnjih letih objekt na Jezdarski še naprej žalostno propada. Občina si je v preteklosti prizadevala priti do rešitve, a zaradi neodzivnosti lastnika, to ni bilo mogoče. Po dražbi, ko je objekt odkupilo podjetje Noiram iz okolice Ljubljane, je zaradi nezakonitosti dražbe, objekt znova v rokah lastnika. Občina si sedaj prizadeva razlastiti lastnika.

Jožef Grah, predsednik MČ Magdalena, nam je povedal, da si v MČ Magdalena že vrsto let prizadevajo, da bi se zadeva končno uredila. Veseli jih, da se je uredil podvoz na Ljubljanski ter okolica, a hkrati žalosti dejstvo, da propadajoč objekt ostaja črna packa v Magdaleni.

Na občini niso mogli skleniti dogovora z lastnikom

Lidija Krebl Vukovič iz Službe za pravne zadeve MOM je dejala, da se zavedajo, da opuščeni objekt izrazito izstopa iz okolice in da si želijo skladno z zakonom urediti razlastitev omenjenega objekta. Pove, da so v preteklosti skušali doseči pogovor z lastnikom, komunicirali so z njegovim zastopnikom, a s strani lastnika ni bila izkazana želja po sodelovanju.

Zoper lastnika je bil v preteklosti voden tudi inšpekcijski postopek zaradi nevarnosti objekta. Na mariborski občini povedo, da bodo storili vse kar je v njihovi moči, da objekt ne bo več predstavljal nevarnosti krajanom in kazil podo.

 

Oddaj komentar