V MLM znova zagnali proizvodnjo v tlačni livarni

Vir: Google Maps

Potem ko so v Mariborski livarni Maribor (MLM) prejšnji četrtek začasno ustavili proizvodnjo tlačnih ulitkov v tlačni livarni, so se zaposleni v tem obratu včeraj vrnili na svoja delovna mesta, je potrdil novi predsednik uprave mariborske družbe Davor Šenija. Kot je pojasnil prejšnji teden, naj bi proizvodnjo ustavili v skladu z načrtom.

Šenija je ob ustavitvi proizvodnje dejal, da so potrebne zaloge odlili že v času dopustov pri svojih kupcih, pri čemer odlite kose v skladu z načrtom zdaj dodelujejo in obdelujejo v njihovih obratih, kjer proizvodnja ni bila prekinjena in poteka kontinuirano.

Zaradi začasne zaustavitve dela na nekaterih tlačnih strojih so 76 zaposlenim omogočili izrabo presežka ur, ki so si ga nabrali poleti, saj so, v skladu z zakonom in kolektivno pogodbo, zaposlenim dolžni najpozneje do konca leta zagotoviti izravnavo presežka ur, je še pojasnil.

Nekateri zaposleni so, je dodal, zaustavitev dela v tlačni livarni izkoristili za izrabo letnega dopusta, ob tem pa zatrdil, da je bila zaustavitev tlačne livarne začasna, glede na obstoječe in pridobljene nove posle pa pričakujejo celo povečanje obsega proizvodnje v naslednjih mesecih.

O ustavitvi je prvi poročal Večer, ki je med razlogi za ustavitev proizvodnje navedel zmanjšanje naročil avtomobilskih proizvajalcev in zamik projekta, s katerim bi lahko kupcu dobavljali izdelke z višjo dodano vrednostjo. Medtem naj bi se v skladišču nabralo tudi več zalog, ki naj bi jih s prekinitvijo proizvodnje znižali.

Še vedno pa v MLM ni zaključen postopek prodaje nekoč največjega mariborskega industrijskega podjetja. Edino zavezujočo ponudbo je pred časom oddal finski sklad KJK Capital, a ta po pisanju Večera še vedno opravlja skrbni pregled.

Kot je še pisal časnik, je zaustavitev proizvodnje tlačne livarne kljub težkemu položaju MLM, ki je še lani imela 3,9 milijona evrov izgube, vseeno presenetljiva, saj so prihodki od prodaje v prvi polovici leta v višini 21,7 milijona evrov za okoli pet odstotkov presegli prodajo prvega lanskega polletja.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar