Tudi uradno odprli novi vrtec Pekre

Včeraj popoldne so tudi uradno predali svojemu namenu novo zgrajeni vrtec Pekre.

Novi vrtec Pekre.
Vrtec Pekre, ki deluje kot enota Vrtca Studenci je do sedaj deloval v dotrajani vili, zgrajeni pred več kot 150 leti. Z gradnjo nove enote Vrtca Studenci v mestni četrti Pekre, so začeli oktobra lani.  Investicija je stala nekaj manj kot milijon evrov.
Novi vrtec Pekre
Novi vrtec ima okoli 640 kvadratnih metrov uporabnih površin in naj bi v končni fazi sprejel 76 otrok v dveh oddelkih prvega starostnega obdobja in dveh oddelkih drugega starostnega obdobja. Poleg štirih igralnic ima večnamensko avlo, dva prostora za individualno obravnavo, prostore za zaposlene, kuhinjo in urejeno zunanje igrišče.

Vrtec Pekre je zaenkrat edina večja občinska novogradnja v Mariboru v zadnjih letih. Dodaten zagon naj bi občinske investicije dobile s sredstvi iz mehanizma celostnih teritorialnih naložb (CTN), kjer je Maribor zaenkrat dobil zeleno luč za prvih pet projektov – energetsko obnovo stanovanj medobčinskega stanovanjskega sklada, ureditev nabrežja Drave, obnovo promenade v Mestnem parku, ureditev skate parka v Novi vasi ter obnovo Vojašniškega trga s Sodnim stolpom in vzpostavitvijo vinogradniškega muzeja.

Oddaj komentar