Trgovinica Meranovo odslej v središču Maribora

Vir: Univerza v Mariboru

Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede Univerze v Mariboru je v centru mesta Maribor odprla trgovinico Meranovo, kjer ponujajo svoje vrhunske pridelke in izdelke, ki so vsi lastne pridelave.


V trgovinici, ki se nahaja v kletni etaži TPC City, lahko kupci izbirajo med približno 60 različnimi pridelki in izdelki, ki so vsi pridelani s certifikatom »Izbrana kakovost«, del tudi s kontrolirano ekološko pridelavo. Velik poudarek dajejo predvsem kvaliteti. “Na fakulteti že od leta 2014 vsako leto  znova pristopamo k projektu o zdravi prehrani, ki poteka pod pokroviteljstvom župana Mestne občine Maribor, katerega cilj je občane še intenzivneje osveščati v smislu »kupuj zdravo«. Z  odprtjem nove trgovinice, ki bo odprta skozi vse leto, to prakso tako še razširjamo”, je povedal dekan mariborske Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede Branko Kramberger. Odprtja trgovinice, ki je bila konec septembra, sta se udeležila tudi rektor Univerze v Mariboru Zdravko Kačič in župan Mestne občine Maribor Andrej Fištravec.

Vir: Univerza v Mariboru

Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede Univerze v Mariboru je s svojimi pridelki in izdelki že vrsto let prisotna v Mariboru in okolici. V lanskem letu so odprli nov Prodajni center v Hočah (pri vhodu v Botanični vrt Univerze v Mariboru), tik ob Pohorski tržnici.  V Mariboru imajo nameščeno stojnico na Trgu svobode, ki pa je le sezonske narave, odprta od maja do konca oktobra.  Na tej stojnici delujejo v veliki meri izobraževalno – s prenosom strokovnega znanja na občane mesta.

Trgovinica Meranovo je odprta od ponedeljka do petka med 8. in 17. uro, v soboto pa od  8. do 12. ure. Poskrbeli so, da je v njihovi ponudbi vedno kaj novega in svežega: 100-odstotno bučno olje, jabolčni kis, jabolčni sok, jabolčni krhlji, ajdova moka in ajdova kaša, pražena in čokoladirana bučna semena, velik izbor vin iz Vinske kleti Meranovo ter žganja in likerjev.

Posestvo Pohorski Dvor, s katerim upravlja fakulteta, obsega več kot 400 hektarjev površin – gozd, travnike in polja, pokrite površine za pridelavo zelenjavnih sadik in okrasnega cvetja, rejski center za vzrejo prašičev, sadovnjake, botanični vrt Univerze v Mariboru in vinograde na znameniti legi Meranovo.

Oddaj komentar