Slovenski E-Forum se ne bo pritožil na okoljevarstveno soglasje Magni

Vir: Youtube

Slovenski E-forum bo danes z Magno in predstavniki vlade sklenila dogovor o dopolnitvi okoljevarstvenega dovoljenja. Kot je povedal Gorazd Marinček, vodja nevladne organizacije tako za pritožbo na okoljevarstveno soglasje, ki ga je izdala Agencija RS za okolje (Arso), ne bo več razlogov.

Po besedah Marinčka iz E-foruma, bodo dogovor o upoštevanju njenih zahtev glede varovanja okolja pri delovanju načrtovane lakirnice Magne v Hočah podpisali danes popoldne. V skladu s tem dogovorom bodo v okoljevarstveno dovoljenje vnesli tisto, kar manjka okoljevarstvenemu soglasju, je dodal.

S tem ni razloga za pritožbo,” je dejal Marinček. Popoldne bo vsebino dogovora po napovedih posredoval javnosti, več pa naj bi povedal tudi na ponedeljkovi tiskovni konferenci.

Marinček se sicer zavzema za to, da bi se Magna zavezala, da bo omogočila neposredni monitoring okoljevarstvenih podatkov, da bo v največji večji možni meri uporabljala železnico, da bo zmanjšala porabo pitne vode iz javnega omrežja v tehnološke namene in postopno uvedla rabo meteornih voda ter da bo izdelala požarnovarnostni načrt za primer uresničitve najbolj pesimističnega scenarija.

Odprta medtem ostaja morebitna pritožba mednarodnega društva za zaščito okolja in narave Alpe Adria Green Slovenija (AAG). Nekdanji mariborski župan Alojz Križman, ki v pogovorih sodeluje kot mediator, je izrazil upanje, da bo tudi pri njih prevladal način razmišljanja kot pri Slovenskem E-forumu.

Vir: Lokalec.si

 

Oddaj komentar