Podjetje Playgreen ostaja najemnik mariborskega Hotela Arena

Vir: Google Street View

Podjetje Playgreen ostaja še eno leto najemnik mariborskega Hotela Arena, za hotela Bolfenk in Videc pa pogajanja še tečejo. Očitno bosta dobila novega najemnika, saj njun najem direktorja Playgreena Mirana Ferka ne zanima več.

Gre za hotele nekdanjega Športnega centra (ŠC) Pohorje na Mariborskem Pohorju, ki so od leta 2014 pod okriljem Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB). Septembra lani je vse tri najel mariborski podjetnik Ferk s podjetjem Playgreen, po enem letu pa se mu je ta pogodba iztekla.

Pogodbo je zdaj podaljšal le za hotel Arena, ki se nahaja ob vznožju Pohorja, ne pa tudi za hotela Bolfenk in Videc na vrhu Pohorja.

“V DUTB si želimo, da bi z novim najemnikom dosegli dogovor, s katerim bomo lahko zagotovili neprekinjeno obratovanje hotelov. Skladno s tem je najemna pogodba za Hotel Arena že podpisana. Od 1. septembra 2019 naprej kot najemnik ostaja družba Playgreen, ki bo s hotelom upravljala eno leto. Za hotele Bolfenk in Videc je najemna pogodba v zaključni fazi usklajevanja,” so povedali na slabi banki.

Ferk pravi, da ga najem hotelov Bolfenk in Videc ne zanima več, saj je z njima zaradi lokacije na Pohorju preveč stroškov, hkrati je velika težava dobiti delovno silo in goste. “Vrh Pohorja je mrtev. Ni dodatne ponudbe za turiste, niti kolesa si ne moreš izposoditi,” je povedal za STA. “Dokler se na vrhu ne bo začelo kaj dogajati, ne bo šlo. Če recimo zgradimo tam večnamensko dvorano, lahko pridobimo tudi nočitve,” je prepričan.

Hotel Arena nemoteno posluje naprej, medtem ko je hotela Bolfenk in Videc, ki sta bila zaradi pomanjkanja povpraševanja že prej zaprta, danes predal nazaj DUTB. Kdo se pogaja s slabo banko za njun najem, ni znano.

Se pa Ferk še vedno zanima za nakup vseh treh hotelov in je za to že oddal nezavezujočo ponudbo. Tu zadeve še niso dorečene. “Kar zadeva postopek prodaje, trenutno poteka zbiranje nezavezujočih ponudb, sledilo bo zbiranje zavezujočih ponudb. Ker je postopek v teku, v tem trenutku ne moremo razkriti več, saj DUTB odprtih postopkov ne komentira,” so povedali na DUTB.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar