Plečka bo zamenjal Krevelj

Matjaž Krevelj

Potem, ko so predstavniki zaposlenih v mariborskem komunalnem podjetju Nigrad danes ponovno opozorili na nevzdržne razmere v podjetju zaradi pogostega menjavanja direktorjev. Danes popoldan, na seji nadzornega sveta Nigrada pa so potrdili, da funkcijo v.d. direktorja prevzame Matjaž Krevelj.

Spomnimo: Na seji nadzornega sveta Nigrada 13. julija, so pristojni zaključili razpis za direktorja podjetja, saj niso prejeli pozitivnega predhodnega mnenja s strani župana Mestne občine Maribor za imenovanje Marka Plečka. Skladno z določili mora namreč župan Mestne občine Maribor podati predhodno soglasje za predlaganega kandidata pred imenovanjem direktorja podjetja.

Zato je nadzorni svet na današnji seji sprejel sklep, da se ponovno izvede javni razpis zaradi izbire oz. imenovanja direktorja družbe, saj izmed prijavljenih kandidatov na razpisu za direktorja družbe Nigrad d.d. ni bil izbran nihče.

Ključna naloga nadzornega sveta je, da v tem času zagotovi zakonitega zastopnika družbe. Zato je nadzorni svetglede  na prenehanje funkcije vršilca dolžnosti Marka Plečka, za novo 6 mesečno obdobje oz. najkasneje do izvolitve novega direktorja za vršilca dolžnosti, ki bo pričelo z ponedeljkom 24. julija,  imenovali Matjaža Krevlja. Na osnovi dopisa nadzornemu svetu s strani župana Mestne občine Maribor Andreja Fištravca, pa izhaja, da bo Krevelj prejel tudi njegovo pozitivno predhodno soglasje k imenovanju.

Kot je povedal podpredsednik nadzornega sveta Igor Muhič, so se za Krevlja odločili na osnovi včerajšnjega pisma župana, ki vztraja, da Plečko ni primeren za direktorja.

2 KOMENTARJEV

  1. Krevelj sam ne bo mogel čisto nič. Prihaja še v slabše pogoje, kot je pred leti Vladimir Krajcer. Nasproti mu bo stal sindikat in svet delavcev, ki sta oba podprla Plečka. Če si Kravelj ne bo pripeljal ekipe, ki pozna Nigrad, je že zdaj oplel.

Oddaj komentar