Mariborska tržnica s podaljšanim delovnim časom, zavetišče odpira vrata obiskovalcem

Iz mariborske Snage so sporočili, da bodo v okviru rahljanja ukrepov za preprečevanje širjenja okužb s covidom-19 bodo v Mariboru v ponedeljek znova odprli za obiskovalce tamkajšnje zavetišče za zapuščene živali. Prav tako pa bodo mariborske tržnice obratovale s podaljšanim delovnim časom, vse od petka dalje. 

V okviru rahljanja ukrepov za preprečevanje širjenja okužb s covid-19 bodo v ponedeljek, 20. aprila, za obiskovalce znova odprli mariborsko zavetišče za zapuščene živali, v katerem Snaga za mariborsko in več kot 30 okoliških občin izvaja obvezno gospodarsko javno službo oskrbe zapuščenih živali. “Zavetišče za javnost odpiramo s prošnjo po spoštovanju varnostnih ukrepov, s spoštovanjem katerih obiskovalci še zmeraj varujejo svoje in zdravje naših zaposlenih: v zaprte prostore zavetišča, torej na recepcijo in skupni bivalni prostor za mačke, obiskovalci vstopajo posamično. Na ogledu živali se lahko hkrati nahajata največ dva obiskovalca oz. potencialna posvojitelja. Sprehajalce psov prosimo, da predhodno najavijo svoj obisk na telefonski številki 02 480 16 60 ali na elektronskem naslovu info@zavetisce-mb.si, in sicer v času uradnih ur za naslednji dan,” so sporočili iz Snage.

Na celotni površini zavetišča, v odprtih in zaprtih prostorih, je obvezno nošenje zaščitne maske oz. druge zaščite ustnega in nosnega predela. “Zavetišče za živali bo odprto po rednem urniku, kar pomeni, da bodo uradne ure potekale vsak delovnik med 9. in 11. uro ter med 13. in 15. uro, medtem ko bodo sprehodi in ogledi živali potekali med ponedeljkom in petkom med 9. in 14. uro. Ob sobotah ogledov in sprehodov zaenkrat ne bo, seveda pa bo tudi med vikendi za dobrobit naših varovancev dobro poskrbljeno – kot v času veljave strožjih ukrepov, ko je zavetišče za javnost iz varnostnih ukrepov zaprlo vrata, bodo zanje poskrbeli zaposleni oskrbniki,” so zapisali v sporočilu za javnost.

Tržnice, ki so od razglasitve epidemije delale v omejenem delovnem času, pa prehajajo z jutrišnjim dnem na podaljšan delovni čas, le tržnica integrirane pridelave sadja in zelenjave se je do nadaljnjega s Trga svobode preselila na osrednjo tržnico. “Na Vodnikovem trgu, kjer se nahaja osrednja mestna tržnica in na tržnici Tabor bomo obiskovalcem na voljo od ponedeljka do sobote med 7. in 13. uro, na Pobrežju, Teznu in na mali tržnici na Kidričevem trgu pa od ponedeljka do sobote med 8. in 12. uro,” so še dodali. Tako za obiskovalce kot prodajalce še zmeraj veljajo vsi predpisani varnostni ukrepi, med katerimi izpostavljajo predvsem vzdrževanje varnostne razdalje, najmanj 2 metra, in obvezno nošenje zaščitne maske oz. druge zaščite ustnega in nosnega predela v zaprtih prostorih tržnic.

Oddaj komentar