Gibanje TRS in Umanotera se ne bosta pritožili na soglasje Magni

Vir: Youtube

Nevladna organizacija Gibanje za trajnostni razvoj Slovenije TRS in Umanotera se ne bosta pritožili na okoljevarstveno soglasje za Magno.

Agencija za okolje je 10. avgusta avstrijsko-kanadskemu avtomobilskemu velikanu Magni izdala okoljevarstveno soglasje za lakirnico v Hočah, ki je pogoj za pridobitev gradbenega dovoljenja.

Organizacija Umanotera, ki je sprva napovedala, da se bo zelo verjetno pritožila, je v nedeljo sporočila, da pritožbe ne bo vložila. Iz Magne in gospodarskega ministrstva so namreč sporočili, da so dosegli dogovor o gradnji železniškega tira do tovarne v Hočah ter da bo Magna pri tem že v prvi fazi zgradila tudi železniški tir znotraj obrata.

Kot so zapisali v današnjem sporočilu, so pravočasno izrazili nestrinjanje z izbrano lokacijo lakirnice v Hočah, ki bo uničila okoli 100 hektarjev najboljših kmetijskih zemljišč na vodovarstvenem območju. Kot ključnega krivca navajajo vlado, ki da je izsilila neprimerno lokacijo in potencialnega investitorja zavedla, saj mu je obljubila nerealne časovne roke glede umeščanja objekta v prostor.

Da se V TRS ne bodo pritožili, so se odločili, ker razumejo socialno stisko številnih prebivalcev širšega območja Podravja, Štajerske ter tudi izraženo zelo prevladujočo pripravljenost lokalnega prebivalstva, da sprejme na svoja pleča potencialna okoljska tveganja. “To je pri naši ključni odločitvi, v konkretnem primeru predvidene lokacije Magnev Hočah, minimalno prevesilo v nenasprotovanje okoljevarstvenemu soglasju,” so navedli.

Vir: Lokalec.si

1 KOMENTAR

  1. To so lenuhi, ki so financirani s strani nas davkoplačevalcev… Delovna mesta in socialni kolaps naj rešuje nesposobna vlada in humanitarne organizacije.. Vsako leto plačamo kazen EU, ker ni alternativnih virov energije.. Nevladne organizacije in okoljevarstveniki naredijo več škode kot koristi.. V Mariboru je g. Jesenek naredil več kot vse nevladne in vladne organizacije skupaj. Kje ste bili ko smo beležili ekološke katastrofe eno za drugo.. Takoj po izgubi Magne je potrebno ukiniti financiranje vseh nevladnih organizacij, da nam lenuhi ne bodo več kradli služb..

Oddaj komentar