FOTO: Najboljša električna limuzina na svetu tudi v Mariboru

Foto: B. Mihalič

V največjem nakupovalnem središču severovzhodne Slovenije, v Europarku,  sledijo trendom in tehnologiji. Na parkirišču ob vhodu 1 je tako že nekaj časa postavljena električna polnilna postaja, v tem tednu, od 17. do 21. julija, pa svojim obiskovalcem predstavljajo še dve 100 % električni vozili in sistem souporabe vozil, ki se uvaja v Mariboru. Zraven vozila iz sistema souporabe električnih vozil Avant2Go, je v Europarku na ogled tudi težko pričakovan nov model Tesle − Model 3.

Sistem souporabe vozil ali »car sharing« bo kmalu na voljo tudi v Mariboru. V ta namen podjetje Avantcar v nakupovalnem središču Europark v živo predstavlja delovanje svojega sistema Avant2Go in vse zanimive funkcionalnosti, ki mobilnost naredijo še preprostejšo in dostopnejšo. V tujini je souporaba vozil v velikem porastu, saj uporabnikom na preprost in varen način omogoča uporabo vozila takrat, ko ga potrebujejo. S čimer lahko uživajo v udobju avtomobila in se ob enem izognejo stroškom nakupa in vzdrževanja vozila. Matej Grošelj iz podjetja Avantcar dodaja: »Pomemben je tudi ekološki vidik, saj so vsa vozila v souporabi Avant2Go 100 % električna in med vožnjo ne povzročajo škodljivih izpustov ali hrupa. Uporabniki z nekaj kliki preko pametnega telefona izbrano vozilo preprosto rezervirajo, odklenejo in odpeljejo, po zaključku vožnje pa ga na enak način zaklenejo in zaključijo najem.   Prve nove mariborske uporabnike, ki bodo lahko uživali v zmogljivostih električnih vozilih BMW i3, Volkswagen e-golf in Renault zoe, bomo izobrazili in aktivirali že v tem mesecu, redno delovanje sistema pa načrtujemo za avgust. Za več informacij nas lahko obiščete na naši spletni strani www.avant2go.com, ta teden pa je naša ekipa v živo vseskozi na voljo tudi obiskovalcem nakupovalnega središča Europark v Mariboru.«

Najboljša električna limuzina na svetu na ogled v Europarku

Zraven vozila iz sistema souporabe električnih vozil Avant2Go, ki se po uspešnem začetku v Ljubljani in Murski Soboti sedaj širi še v Maribor in Kranj, je v Europarku na ogled tudi težko pričakovan nov model Tesle − Model 3. Slednje je navdušilo obiskovalce in ljubitelje jeklenih konjičkov, saj tega modela na cestah še ni mogoče srečati. Navdušena je tudi center managerka Europarka Simona Mandl, ki je dejala, da se v Europarku zavedajo, da morajo biti sami v nenehnem koraku s časom in obiskovalcem ponuditi tisto, kar bo večini zanimivo jutri. “Izredno smo ponosni, da smo lahko del začetka zgodbe souporabe vozil v Mariboru in da pri nas razstavljamo nov Teslin avto, ki revolucionarno približuje novo generacijo električnih vozil povprečnemu uporabniku,”

Oddaj komentar