Cveto Žalik: “Direktorskega stolčka se ne oklepam!”

Cveto Žalik, direktor Snage

Že nekaj časa je znano, da želi mariborski župan Saša Arsenovič zamenjati direktorja javnega podjetja Snaga, Cveta Žalika, saj je družba poslovala z milijonsko izgubo.

Na današnji novinarski konferenci pred redno sejo Mestnega sveta MO Maribor je župan Arsenovič dejal, da se trenutni direktor Snage d.o.o., Cveto Žalik, direktorskega stolčka oklepa z vsemi pravnimi sredstvi in tako onemogoča njegovo zamenjavo.

Na besede župana se je takoj odzval tudi direktor Snage d.o.o., Cveto Žalik: Odstopno izjavo sem županu Mestne občine Maribor izročil že pred izredno sejo mestnega sveta, ki je potekala 25. aprila. Torej je nemogoče trditi, da se oklepam svojega stolčka. Tako županu kot zaposlenim v Snagi sem takrat povedal, in še zmeraj stojim za temi besedami, da je potrditev novih cen ravnanja z odpadki nujna, tudi zavoljo tega, da bodo politiki terjali objektivno odgovornost v smislu mojega odstopa. Nujnost dviga cene ravnanja z odpadki ni posledica slabega vodenja podjetja, ampak je posledica korenitih sprememb na trgu odpadkov, o katerih danes govori ne samo cela Slovenija, ampak ves svet. Kot direktor podjetja sem varuh zakonitosti poslovanja podjetja. V celotnem času mojega mandata smo delali v skladu z zakonodajo in zato je nedopustno, da se trenutno dogajajo imenovanja, sprejemajo sklepi, ki niso zakoniti, opravičuje pa se jih z oklepanjem stolčka, kot mi očita župan.”

Na MO Maribor o predlogu dviga cen ne vedo ničesar
Zanimivo je tudi dejstvo, da smo iz MO Maribor na vprašanje, ali je direktor Snage na občino naslovil predlog dviga cen komunalnih storitev, prejeli negativen odgovor.

Oddaj komentar