Slovenci v Avstriji nezaželeni

Danes so Mariborčani v Lipnici in Gradcu opazili plakate, ki opozarjajo na prikrito nevarnost Slovencev, ki delajo v sosednji Avstriji. Na prvi pogled prijazen Kekec, naj bi skrival prave namene, kot so uničenje avstrijske kulture, prevzem njihovih služb in polastitev njihovih žensk.
Bralec, ki je želel ostati anonimen, nas je obvestil o sovražni komunikaciji proti Slovencem, za katero pravi, da jo Avstrijci širijo s temi plakati (glej sliko).

kekec-napada-avstrijo
Na prvi pogled prijazen Kekec naj bi skrival slabe namene.

Avstrijski domoljubi pišejo “izgleda prijazen, ampak je gospodarski migrant in bo:
– uničil našo kulturo
– izkoristil naš socialni sistem
– odvzel naše službe
– nadlegoval naše ženske
Obranimo se jih!!!

Kdo je naredil te plakate, nam še ni uspelo izvedeti, očitno pa gre za neke vrste anti-slovensko kampanjo.

15 KOMENTARJEV

  1. To ne bo drzalo! Zivim v Grazu in tega nikjer nisem videla, poleg tega si poglejte pravopisne napake! To si je nekdo izmislil, ki ni Avstrijec.

  2. Lepo, da ima Slovenec priložnost občutiti šovinizem, ki ga tako vneto zganja proti drugim. Ma, ga tut to ne ustavi…

  3. Če bi v Avstriji Slovenci ustanovili politično stranko z imenom Windisch (navidezno bi se borili proti samemu sebi Slovencem) bi dobili na volitvah vse glasove svobodnjakov in še kaj z desne. Te stranke namreč volijo ponemčeni Slovenci. Poleti smo bili na gradu Ojstrovica, so otroci in žena poskušali kupiti karte v slovenščini ; jih je prodajalka gladko ignorirala, potem pa jas : Frasu šrpeht Windidiš?, ja….vse sva se zmanla v slovenščini, samo prvo sva mohla nastaviti jezik va Windiš, pa je potegnalo..

  4. Mili ,te bosancki so vam pol Slovenije zgradil.Ti spadas v hujso kategorijo kot ustanovitelj tega plakata.Jst mi se mal zamislu 🙂

Oddaj komentar