Na mariborski univerzi snujejo nov študijski program logopedije

Senat Univerze v Mariboru je v torek podal predhodno soglasje k začetku priprave vloge za akreditacijo novega enovitega magistrskega študijskega programa druge stopnje logopedija, ki se bo izvajal na pedagoški fakulteti. Na univerzi želijo s tem prispevati k zapolnitvi kadrovskih vrzeli na tem področju.

“Uvedba novega študijskega programa logopedija bi nagovorila kadrovske potrebe vzgojno-izobraževalnih in zdravstvenih institucij ter organizacij institucionalnega varstva tako v regiji kot tudi širše. Velik primanjkljaj logopedov je predvsem na področju vzgoje in izobraževanja, prav tako pa narašča pojavnost govorno-jezikovnih motenj pri predšolskih otrocih, učencih, dijakih in odraslih,” so danes sporočili z rektorata.

Senat je podal tudi predhodno soglasje k vlogi za akreditacijo interdisciplinarnega magistrskega študijskega programa druge stopnje napredni inženirski materiali, ki ga načrtujejo na fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo ter fakulteti za strojništvo. Vlogo bodo s pridobljenim soglasjem poslali v nadaljnjo obravnavo Nacionalni agenciji RS za kakovost v visokem šolstvu.

Senatorke in senatorji so v nadaljevanju potrdili poročila o delu senata in njegovih stalnih komisij ter potrdili spremembe v imenovanju članov iz vrst študentov v komisije senata univerze. Podali so tudi soglasja k pravilnikom o vrednotenju dela visokošolskih učiteljev in sodelavcev, ki so jih na podlagi pravilnika o vrednotenju dela visokošolskih učiteljev in sodelavcev Univerze v Mariboru oblikovale posamezne članice.

Ob koncu so še potrdili doktorske teme, podali predhodna soglasja za izvolitev v nazive visokošolskih učiteljev in visokošolskih sodelavcev ter izvolili nove redne profesorje univerze.

vir: lokalec.si

Oddaj komentar