Umetnost in tetovaže so jo začele zanimati v srednji šoli: To so umetnine, ki jih ustvarja danes

Ina Lutarič – Pineapple Tattu studio, uspešna tetoverka, nam je povedala, da so jo tetovaže in umetnost začela zanimati v srednji šoli. Po izobrazbi je magistrica likovne pedagogike. Poleg tetoviranja pa se ukvarja tudi s slikanjem, risanjem in kiparjenjem. Umetnost je njena strast.

Spomnila se je srednješolskih časov. “Takrat si nisem mislila, da je lahko tetoviranje v Sloveniji poklic. Podala sem se v umetniško smer faksa, da sem se čim bolj izpopolnila v umetnosti in risarskih spodobnostih,” je dejala in dodala, da se je tekom faksa odločila za prvi tatto, v tem času pa tudi prvič tetovirala.

Na njo se ljudje obračajo z različnimi željami. Včasih gre zgolj za prikritje kakšen del telesa, ki jim ni najbolj všeč. “Drugi se odločijo ljubiteljsko. V zadnjem času pa je vse več zbirateljev tetovaž, to je zelo popularno. Ljudje zbirajo različne umetniške izdelke različnih tatto artistov. Torej osebi je pomembno zgolj, da dobi izdelek od določenega tetoverja, se pa popolnoma prepusti.”

Povedala nam je tudi, da je v preteklosti že velikokrat zavrnila stranko, kadar izdelek ni ustrezal njenemu stilu, ali pa je bil le ta politično ali kako drugače sporen. Prav tako ne tetovira imen partnerjev. “Pred tetoviranjem v studio Pineapple Tattoo Maribor svetujemo, da dobro premislite, s kakšnim motivom želite okrasiti svoje telo. Premislite tudi o tem ali bo tattoo barven ali črno-bel in na katerem mestu na telesu bo. Vaša ideja za tetovažo je za nas izredno pomembna, zato jo bomo vedno izvedli v skladu z vašimi željami. Lahko pa jo po želji tudi dodelamo in predelamo,” zapišejo na strani studia.

Ina se lahko pohvali s številnimi nagradami, ki jih je prejela v Sloveniji in v tujini.

Več si lahko preberete na njeni spletni strani TUKAJ.

Oddaj komentar