VIDEO: Koliko dni dopusta so porabili mariborski kandidati za župana v času volilne kampanje?

Mariborske kandidate za župane Mestne občine Maribor smo na jutranji kavi povprašali, koliko dopusta so porabili v času svoje volilne kampanje.

Županski kandidat Franc Kangler je dejal: “Glede na to, da sem bil prisilno upokojen, imam vsak dan dopust, kjer pa ugotavljam, da delam dvakrat več, kot sem prej delal.” Saša Arsenovič je povedal, da ima neizkoriščenih okoli 100 dni dopusta in da bo verjetno tako ostalo do konca mandata. “Med pandemijo dopusta sploh nisem imel, kasneje tudi ne. Zdaj pa imam običajno tak delavnik, da delam cel dan. Potem potrebujem nekaj časa odmora. Povsem podobno kot tisti, ki so v zadnjih treh, štirih letih morali delati precej, od jutra do večera,” pa je dodal Vojko Flis.

Miha Recek: “Kot lastnik podjetja imam sedem dni dopusta na leto in to je to. Tako da balansiramo med delom in volilno kampanjo.” Matic Matjašič vodi kavarno, je samostojni podjetnik: “V gostinstvu je težava s kadrom, zahvala gre moji majhni ekipi, ampak srčni, Jasmina, Gregor, Katja.” Prizna, da je hiperaktiven in da potrebuje malo spanja. “Mislim, da bo nekaj dni šlo,” je odgovoril Vladimir Šega.

Lidija Divjak Mirnik je na dopustu že od začetka, prvega dne kampanje: “Sem zaposlena v javnem zavodu in te stvari pač ne gredo skupaj.” “Od začetka kampanje me v pisarni ni bilo. Projekte, ki sem jih delal, je bilo žal treba prekiniti in dokler kampanja traja, si ne predstavljam, da bi počel dve stvari hkrati,” je dejal Boštjan Klun. Igor Jurišič pa: “Seštevam, odštevam, dan napihujem na 25, 26 ur.”

Bernard Memon še ni izkoristil nobenega dneva dopusta: “Ker je na splošno precej aktivnosti tudi v službi in si ga trenutno ne morem privoščiti.” Je pa napovedal, da si bo zagotovo moral vzeti kak dan.

Več v posnetku spodaj.

Oddaj komentar