Mariborska občina oddaja gostinski lokal v najem

FOTO: Mestna občina Maribor

Mestna občina Maribor oddaja poslovni prostor v najem po znižani izhodiščni ceni.

Predmet oddaje v najem je pritlični poslovni prostor v stavbi na naslovu Vojašniški trg 3 v Mariboru, v izmeri 175,20 m2 in sicer gostinski lokal s souporabo skupnih delov stavbe.

Za poslovno stavbo je izdelana računska energetska izkaznica, energetski razred C (44,03
kWh/m2a). Vrsta prostorov in površine (povzeto po PID načrtu):
– P.o.1: povezovalni hodnik med kuhinjo in restavracijo, 6,0 m2
– P.o.2.: restavracija, 60,14 m2
– P.o.3: gostinska soba, 53,65 m2
– P.o.4: kuhinja + izdaja, 10,85 m2
– P.o.5: priprava, 5,92 m2
– P.o.6: skladišče, 5,63 m2
– P.o.7.: kuhinja + pomivalnica, 15,20 m2
– K.o.3.: garderoba zaposleni (klet): 14,56 m2

“Poslovni prostor bo predan v najem delno opremljen (stoli, mize), za dokončno opremljenost prostorov poskrbi najemnik. Izbrani ponudnik bo poslovni prostor dolžan usposobiti za obratovanje z lastnimi sredstvi. Poslovni prostor se oddaja po sistemu videno – najeto,” zapišejo ob tem.

Fiksna najemnina 1.365 evrov 

Najemnik bo za uporabo poslovnega prostora dolžan plačevati najemnino, ki se oblikuje v odstotku in sicer 7% od čistih prihodkov od prodaje na letni ravni, ki jih najemnik realizira na lokaciji, ki je predmet najema, s tem, da fiksni znesek mesečne najemnine znaša 1.365,00 EUR, ki ga najemnik plača ne glede na letni promet in predstavlja akontacijo letne najemnine, ki se plačuje vsak mesec sproti.

FOTO: Mestna občina Maribor

Najemnina se plačuje v enakih mesečnih obrokih, na način, da najemnik plačuje akontacijo najemnine v fiksnem znesku 1.365,00 EUR/mesec, po 28. 2. vsako leto pa mu bo na podlagi čistih prihodkov od prodaje za preteklo leto s strani najemodajalca izračunan in obračunan še preostali del najemnine.

Najemnik se zavezuje podatke o čistih prihodkih od prodaje najemodajalcu posredovati vsako leto do 28.02. za preteklo leto, na podlagi navedenih podatkov bo najemodajalec najemniku izračunal preostali del najemnine. Najemnik je dolžan prikazati te podatke posebej za ta poslovni prostor.

Več TUKAJ.

Oddaj komentar