Serviserji vozil izpostavljajo: Podražitve so neizbežne

Slika je simbolična. Vir: Pixabay.com

Avtoserviserji menijo, da so podražitve njihovih storitev neizbežne, saj imajo višje stroške ogrevanja, narasle so cene materiala, dvignila se je minimalna plača, pozna se tudi zaradi težav pri dobavi materiala.

Portal Žurnal24.com poroča, da so avtoserviserji, mehaniki, avtoličarji, avtokleparji, s katerimi so govorili, izpostavili, da se bodo cene njihovih storitev in materialov povišale, tako servisiranje kot vzdrževanje.

Portal povzema njihove odgovore, da se pri majhnih domačih delavnicah cene verjetno še ne bodo dvigovale, saj se bojijo, da stranke tega ne bodo dobro sprejele. Napovedujejo, da bo do dviga cen pri njih prišlo s časovnim zamikom. In opozarjajo, da imajo že vso zimo višje cene ogrevanja delavnic, da se je podražil tudi material in da imajo težave z dobavo delov.

Deli so se podražili že pri originalnih nadomestnih delih nekaterih proizvajalcev. Pričakuje pa se še dodatno podražitev v višini do treh odstotkov. Višje so tudi cene surovin in energentov. Za nekaj odstotkov so se podražili tudi redni servisi. Cene storitev so se dvignile v povprečju med 10 in 20 odstotkov. Napovedujejo, da se bodo dvignile cene pnevmatik, posledično tudi vulkanizerske storitve.  Pritisk pa naj bi izvajale tudi zavarovalnice, saj dražijo svoje storitve. Poudarjajo, da se bodo cene dvigovale, če se ne bodo umirili vhodni stroški.

Oddaj komentar