Mariborska občina pristopila h komunalni in prometni ureditvi dolgo pričakovane dovozne ceste v Poslovni coni Pobrežje

Mariborska občina je pristopila h komunalni in prometni ureditvi dolgo pričakovane dovozne ceste v Poslovni coni Pobrežje, ki bo tvorno prispevala k dodatnemu razvoju tega dela mesta.

Investicija je vredna 1.5 milijona EUR in je sofinancirana s strani države in Evropske unije. Mestna občina Maribor je pričela z gradnjo dovozne ceste v Poslovni coni Pobrežje in bo ob njej uredila tudi komunalno infrastrukturo.

S tem bo vzpostavila primerne infrastrukturne pogoje za poslovanje v poslovni coni in posledično spodbudila razvoj malih in srednje velikih podjetij, ki so pomembni nosilci gospodarskega razvoja v regiji.

V lanskem letu je Mestna občina Maribor je v mesecu maju pridobila sofinancerska sredstva Evropske unije, Evropskega sklada za regionalni razvoj, v višini 488.665 EUR in Ministrstva ta gospodarski razvoj in turizem v višini 162.888 EUR, s katerimi bo, skupaj s sredstvi MO Maribor, zgradila novo dovozno cesto do Poslovne cone (PC) Pobrežje.

Preostala sredstva je zagotovila Mestna občina Maribor, podpisana je tudi pogodba z izvajalcem del, podjetjem Pomgrad, d.d., v višini 1.541.937,42 EUR (bruto), ki je že bilo uvedeno v delo. Dela, ki se bodo začela v kratkem in se tudi zaključila v letošnjem letu, obsegajo izgradnjo dvosmerne dvopasovne dovozne ceste z odcepom do glavnega vhoda v Cono Pobrežje – v skupni dolžini 267 metrov, s površinami za pešce vzdolž celotne ceste. Urejeni bodo vodovodni cevovodi in odvodnjavanje, dodana bo javna razsvetljava in rekonstruiral in razširil se bo del ceste na katero se bo priključila nova dovozna cesta na robu PC Pobrežje.

MO Maribor želi z naložbo v dovozno cesto v Poslovno cono Pobrežje, ki bo zagotovila ustrezen dostop za osebna in zlasti tovorna vozila, zagotoviti pogoje za širitev podjetij, ki tukaj že poslujejo, povečevanje prihodkov in odpiranje novih delovnih mest na eni strani, na drugi strani pa preprečiti selitve podjetij v druga območja zunaj mesta in regije.

Načrtovana cesta je namenjena mikro- in malim ter srednjim podjetjem, ki načrtujejo gradnje na lastnih zemljiščih.

Izvedba projekta sovpada z ureditvijo tega dela mesta Maribor, saj je bil na januarski seji Mestnega sveta MO Maribor sprejet Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o kategorizaciji občinskih cest, s katerim je bil skladno z dogovorom DRSI Malečniški most prenesen v upravljanje države, MO Maribor pa je posledično od DRSI v upravljanje prevzela Meljsko cesto s t.i. galerijo.

Oddaj komentar