Mariborski policisti prejeli 328 klicev, med drugim obravnavali 17 prometnih nesreč

FOTO: Slika je simbolična / PU Maribor

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 328 klicev, od tega 96 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.

V tem času so obravnavali 3 nedovoljene prehode državne meje.

V opisanem času so obravnavali tudi:
– 21 kaznivih dejanj,
– 17 prometnih nesreč I. kategorije,
– 1 prometno nesrečo II. kategorije, v kateri se je 1 oseba lahko telesno poškodovala,
– 7 povoženj divjadi,
– 2 kršiteljema cestno-prometnih predpisov smo zasegli vozili, ki sta ju vozila,
– 8 prijav kršitev javnega reda in miru, 5 na javnih krajih in 3 v zasebnih prostorih,
– 1 osumljencu smo izrekli ukrep prepovedi približevanja,
– 1 požar.

ČEZ DRŽAVNO MEJO NA MESTU, KJER NI MEJNEGA PREHODA

Včeraj dopoldan so imeli policisti v postopku dva državljana Hrvaške, ki sta na območju PP Gorišnica, z osebnim avtomobilom hrvaških registrskih oznak, nedovoljeno prestopila državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa nista imela ustreznega dovoljenja. Policisti so voznika oglobili, sopotniku pa izrekli opozorilo.

Včeraj malo pred poldnevom so imeli na istem mestu v postopku državljana Slovenije, ki je z osebnim avtomobilom slovenskih registrskih oznak, nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Popoldan pa so imeli še državljana Hrvaške, ki je z osebnim avtomobilom hrvaških registrskih oznak, nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaškoin Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja. Policisti so ga oglobili.

POŽAR

Včeraj popoldan se je v posodi, ki je bila na peči v kuhinji stanovanjske hiše v Staršah, vnela mast. Ogenj se je razširil po kuhinji, ki je zgorela v celoti. Požar so pogasili gasilci. Poškodovan ni bil nihče.

Materialna škoda znaša okoli 5.000 evrov. Policisti bodo pristojnemu tožilstvu podali poročilo.

Oddaj komentar