FOTO: Na eni izmed višjih šol v Mariboru študente s PCT “označili” z zapestnicami

Na družabnih omrežjih je zaokrožil zapis študentke na višji šoli v Mariboru. Zapisala je, da so študenti označeni z zapestnicami.

Njen zapis objavljamo v celoti: “sem študentka na višji šoli v Mariboru in zraven tega, da ob vstopu proti pravno zahtevajo oziroma pregledujejo naša “zdravstvena stanja”, še zdaj od nas zahtevajo, da smo označeni z rdečimi zapestnicami, ki povedo kdo ima PCT in kdo ne. Vas to spomni na kaj? Zgodovina se ponavlja, vendar v obratni logiki.”

Na objavo so se odzvali številni.

“Eni bi rekli saj je samo trak, tako so mi naročili, saj delam samo svoje delo, niso varnostniki in študentje na vratih krivi, ker pregledujejo pct, kaj se spravljate na njih, alo ljudje vsi so krivi ki zagovarjajo in izvajajo take ukrepe. Jaz mislim, da bo jutri veliko študentov in dijakov na cestah, ker imajo dosti tega,” je zapisal Željko.

Nataša je ob tem pripisala: “Če je to res, pa kaj vam je študentje, da se temu ne uprete? VSI!! Ni pomembno koliko jih ima PCT. Vsi ste v istem dreku. Organizirajte državljansko nepokorščino. L.1968 so študentje zasedli univerzo, po celem svetu. Pa kaj če zamudite eno leto. Saj se učite večino same bedarije, ki nimajo nič skupnega z življenjem. Prav drek če izgubite eno leto.”

Odzvala se je tudi Anamarija: “Halooo?!?! To je popolnoma nesprejemljivo!! Ljudje ali se sploh zavedate v čemu sodelujete, ko pristajate na tovrstno označevanje?”

Neuradno naj bi šlo za Višjo strokovno šolo za gostinstvo in turizem Maribor. Javilo se je več študentov, ki so prav tako delili fotografijo zapestnice.
Na njih smo se obrnili tudi mi, njihove odgovore objavimo, ko jih prejmemo.

Oddaj komentar