Dve leti po hudem napadu na sodnico je preiskava pokazala na …

Slika je simbolična. Vir: Pixabay.com

Minilo je več kot dve leti od napada na mariborsko sodnico Danielo Ružič, zdaj pa se je na okrožnem sodišču v Slovenj Gradcu zaključila preiskava.

Sredi noči pretepena, ko se je vračala domov

Mariborsko sodnico je 16. junija 2019 nekdo napadel ob pol enih ponoči, ko se je pripeljala domov v Pekre. Stopila je proti hiši, nato pa jo je nekdo napadel z neznanim predmetom. Takrat je dejala, da storilca ni prepoznala. Po silovitem napadu je poklicala življenjskega sopotnika. Ta je nato poklical reševalce. Sodnica je bila tako pretepena, da je komaj preživela.

Po dveh letih naj bi ovadili njenega življenjskega sopotnika

V Slovenskih novicah pišejo, da je preiskava končana in da naj bi ovadili sodničinega življenjskega sopotnika, pa tudi, da po besedah vodja mariborskih tožilcev Darka Simoniča meritorna odločitev še ni bila sprejeta, da bo v primernem času.

Aretirali so ga že nekaj dni po napadu

Sicer pa so se že takoj po napadu pojavile govorice, da gre pri napadu za povezavo z njenim delom. A kriminalisti so ob odkrivanju zasebnega življenja zaradi poskusa umora ovadili njenega življenjskega sopotnika. Motiv pa naj bi bil povezan s tem, da naj bi ga želela zapustiti. Aretirali so ga, nato pa izpustili iz pripora.  Sodnica je kasneje napisala pismo, v katerem je zapisala, da njen partner ni bil nikoli nasilen in da če bi bil, bi se ona odselila. Policija je kljub temu napad preiskovala naprej. Sodnica je nekaj tednov po napadu podala ovadbo proti neznanemu storilcu, življenjskega partnerja pa hvalila, ker jo je ohranjal pri zavesti po napadu.

Da naj bi Ružičeva v vsem tem času spremenila mnenje o partnerju, pišejo zdaj Slovenske novice, in da naj bi bila zdaj prepričana, da je za napad kriv prav on.

Oddaj komentar