V Mariboru z današnjem dneh ukinjena brezplačna parkirna mesta za vozila na elektriko in CNG

Mestna občina Maribor po zgledu ostalih evropskih mest ukinja stimulativno politiko mirujočega prometa za vozila, ki jih poganjajo alternativni pogonski viri. V mestu se tako vzpostavlja enotna parkirna politika.

S 5. julijem 2021 se v Mestni občini Maribor ukinjajo brezplačna parkirna mesta, ki so bila do sedaj rezervirana za električna vozila in vozila na stisnjen zemeljski plin (CNG).

Plačilni sistem polnjenja električnih vozil na javnih električnih polnilnicah

Prav tako se bo v približno enem mesecu vzpostavil tudi plačilni sistem polnjenja električnih vozil na javnih električnih polnilnicah v lasti MO Maribor, pri čemer bo zagotovljena lojalna konkurenca ostalim ponudnikom polnilne infrastrukture.

Na sprejeto odločitev je vplivala predvsem večja ozaveščenost voznikov in prebivalcev mesta ter trend porasta deleža vozil na električni pogon. Zasledujemo zadani cilj zmanjševanja deleža mirujočega prometa, kar je ena od bistvenih zavez mesta v sklopu izvajanja ukrepov na področju trajnostne mobilnosti in izvajanja predvidenega akcijskega načrta Celostne prometne strategije mesta Maribor.

Oddaj komentar