Takšne so napovedi za junij, vročine zaenkrat ni na vidiku

Maj je bil doslej hladnejši od dolgoletnega povprečja. Edino toplo obdobje je bilo okoli 10. maja. Pri padavinah v maju pa so velike razlike med vzhodnim in zahodnim delom države.

Katja Kozjek iz Agencije RS za okolje nam je povedala, da je letošnji maj prekomerno moker, izrazitejše je na zahodu in osrednji Sloveniji, na vzhodu je stanje povprečno, v primerjavi s preteklimi leti. “Res je, da je bilo sonca veliko manj, ker je bilo več oblačnega vremena z občasnim dežjem in pa tudi temperature so kakšno stopinjo nižje, kot je to običajno za maj.”

V prihodnjih dneh bo vreme še naprej hitro spremenljivo

“Danes večinoma jasen, sončen dan, tudi jutri, a se bodo popoldne pojavile prve plohe in nevihte, zvečer se bodo padavine razširile čez vso državo,” je še povedala. Glavnina padavin bo tako v večernih urah. V petek bo znova suh dan, pokazalo se bo kar nekaj sonca, vikend pa bo pa napovedih znova deževen. Glavnino padavin lahko pričakujemo v noči na nedeljo in tekom celotne nedelje.

In kakšni junij lahko pričakujemo?

“Zaenkrat tudi v začetku junija ne bo ustaljenega vremena. Izboljšanje še ni čisto na vidiku, tudi prvi dnevi junija kažejo, da bo vreme bolj nestanovitno in nič kaj toplo, stopinje bodo pod 20 stopinj Celzija,” nam še pove. Vročine vsaj v prvi polovici junija še načeloma ne bo.

Oddaj komentar