Nepridiprav želel zmetati jajca iz gnezda labodke v Mariboru

FOTO: Pixabay.com

Po družbenem omrežju kroži zapis, kjer zapišejo opozorila pred mlajšim moškim, ki je želel iz gnezda labodke ob Dravi zmetati jajca.

“Maribor in okolica pozor! Ravno smo prejeli klic, da namerava mlajši moški iz gnezda laboda grbca ob Dravi zmetati jajca, ker po njegovo labodka že predolgo vali svoja jajca in to ni naravno. Hvaležni vam bomo za vsako dodatno informacijo,” so zapisali na strani Proti nezakonitemu lovu na ptice v Sloveniji.

Hkrati po družbenih omrežjih kroži tudi poziv, da naj ljudje ne razkrivajo lokacij kjer domujejo in gnezdijo labodi: “Prosimo ne objavljajte točnih lokacij fotografij ptic. Fotografije ptic so krasne in jih je zmeraj lepo videti. Ne dopisujte pa lokacij. Gre za varnost ptic in ozaveščanje. Zlasti pa posebna pozornost za obvodne in vodne ptice, ki so večinoma na isti lokaciji in pa za redke vrste.”

Ne vznemirjajte živali

Kot še zapišejo leta in leta ne pomnijo, da bi morali pozivati k temu: “Ker pa očitno in žal vsi nimajo le dobrih namenov, smo pristali na tej točki, ko prosimo in obveščamo o tem, zaradi varnosti živali. Seveda živali tudi ne vznemirjamo … Najbolje jih je v miru in tišini opazovati. Tudi vi lahko naprej ozaveščate, seveda v prijaznem tonu, da se razume, da gre le za varnost živali v naravi.”

Oddaj komentar