Danes poostren nadzor prometa s poudarkom ugotavljanja prekoračitev hitrosti

FOTO: policija.si

V okviru izvajanja poostrenih aktivnosti s področja hitrosti in evropsko usklajenega nadzora Hitrost, ki na območju Republike Slovenije poteka vse do 25. aprila 2021, bodo na območju Policijske uprave Maribor danes, v petek, 23. aprila 2021, od 12. do 19. ure, izvajali poostren nadzor cestnega prometa, s poudarkom na ugotavljanju prekoračitev hitrosti, po metodologiji “Veriga”.

Cilj poostrenega nadzora je vplivati na voznike motornih vozil, da bodo spoštovali cestno-prometne predpise ter s tem zagotoviti ugodne in stabilne prometno-varnostne razmere. Nacionalna preventivna akcija oziroma poostren nadzor sicer traja ves teden, vse do 25. aprila 2021. V tem času bomo policisti preverjali, ali vozite prehitro. Koordinira jo Javna agencija RS za varnost prometa, v njej pa sodeluje tudi Policija.

Policisti bodo v času akcije po vsej Sloveniji izvajali poostrene nadzore

Aktivnosti agencije pa bodo usmerjene predvsem v spletno kampanjo in ozaveščanje o nevarnostih prehitre vožnje. Akcija je evropsko usklajena in jo koordinira Evropsko združenje prometnih policij ROADPOL.

Namen tovrstnih preventivnih aktivnosti je umirjanje hitrosti na naših cestah. Vozniki navadno takrat, ko vedo, da poteka nadzor, zmanjšajo hitrost in vozijo bolj varno. Dolgoročnejši cilj preventivnih akcij je, da vozniki tak način vožnje obdržijo tudi potem, ko poostreni nadzori ne potekajo več. Agencija in Policija zato še pozivata: “Hitrost je norost! Z umirjeno vožnjo prispevajte k varnim potem za vse prometne udeležence.”

Oddaj komentar