Novosti pri vstopu v Slovenijo

Z današnjim dnem, 26. marcem, začnejo veljati nove spremembe odloka o določitvi pogojev vstopa.

Črtan negativni rezultat HAG

Te so, med splošnimi izjemami oziroma dokazili za vstop v Slovenijo brez napotitve karantene na domu črtale negativni rezultat hitrega antigentskega testa (HAG). Tudi karanteno na domu lahko po novem oseba prekine le še z negativnim rezultatom PCR testa.

“Ostaja pa še sedemdnevni negativni rezultat HAG testa med dokazili za vstop v Slovenijo za pet kategorij ( dnevni delovni migrant, dnevni šolar, starejši od 13 let, oseba, ki prevaža dnevnega šolarja, oseba, naročena na zdravstveno storitev v Sloveniji, in oseba, ki prihaja iz druge članice Evropske unije ali ali schengenskega območja, kjer je opravljaja varstvo in pomoč..),” so zapisali.

Dvolastniki ali najemniki zemljišča v obmejnem območju za prestop meje ne bodo več potrebovali sedemdnevnega negativnega testa

Vstop v Slovenijo brez napotitve v karanteno na domu se dovoli tudi dvolastniku ali najemniku zemljišča v obmejnem območju ali na obeh straneh državne meje, ki prehaja državno mejo s sosednjo državo zaradi opravljanja kmetijsko-poljedelsko-gozdarskih del in se vrača čez mejo najkasneje v desetih urah po prehodu meje.

Rdeči seznam držav

Pri državah članicah EU oziroma schengenskega območja so spremembe na rdečem seznamu pri Avstriji, Danski, Finski, Franciji, Italiji, Norveški in Španiji. Pri tretjih državah sta črtani Malezija in Sveti Vincencij in Grenadine.

Oddaj komentar