Več resnih neželenih učinkov po cepivu Pfizer

FOTO: Pixabay.com

Najvišjo stopnjo precepljenosti imamo v Sloveniji med najranljivejšo, to je starejšo populacijo, so povedali na vladni novinarski konferenci.

Do danes smo v Sloveniji prejeli 333.075 odmerkov cepiv proti covidu-19. 8,4 odstotka prebivalstva je že bilo cepljenih s prvim odmerkom in 4,1 odstotka tudi z drugim odmerkom cepiva proti covidu-19.

Skupno število cepljenj do zdaj je 262.121

V Sloveniji so do zdaj zaznali 17 prijav resnih nezaželenih dogodkov po cepljenju. Skupno število cepljenj do 16. marca je 262.121, je na novinarski konferenci povedala Marta Grgič Vitek iz NIJZ.

Kot je povedala, je 2010 oseb utrpelo neželene učinke po cepivu Pfizer, po Moderninem pa proporcionalno precej manj. Pri AstraZeneci pa so bili prijavljeni neželeni učinki pri odstotku cepljenih, je pojasnila.

Več resnih neželenih učinkov po cepivu Pfizer

Od začetka cepljenja so na NIJZ prejeli 16 prijav resnih neželenih učinkov po cepivu Pfizer. Eno resno prijavo pa so prijeli po cepljenju s cepivom AstraZenece. Po cepivu AstraZenece so zabeležili en resen prijavljen učinek, šlo je za oslabelost spodnjih okončin in bolečine v prsih.

Oddaj komentar