Mladinci Atletskega društva Štajerska osvojili 11 kolajn na državnih prvenstvih

6. in 13. marca sta v Novem mestu potekali starejše mladinsko in mlajše mladinsko dvoransko državno prvenstvo. Mladinci Atletskega društva Štajerska so skupaj na obeh tekmovanjih osvojili kar 11 kolajn.

Po tri kolajne sta osvojila Karolina Zbičajnik in Jurij Beber. Karolina je bila najboljša mlajša mladinka v teku na 400 in 200 metrov ter druga v teku na 400 metrov med starejšimi mladinkami. Jurij je zbral kar cel komplet. Pri mlajših mladincih je bil najhitrejši v teku na 200 metrov, drugi je bil v teku na 60 metrov in tretji na 200 metrov med starejšimi mladinci. Petja Klojčnik, ki se je iz nedavnega balkanskega prvenstva U20 vrnila s srebrnim in zlatim odličjem je bila najhitrejša starejša mladinka v teku na 400 metrov, teden dni kasneje pa je v svoji paradni disciplini, teku na 800 metrov, prepričljivo slavila med mlajšimi mladinkami.

Čakajo jih treningi in priprave

Gašper Drev je z zmago v suvanju krogle med starejšimi mladinci ponovno potrdil prevlado v tej disciplini. Bronasti kolajni pa sta osvojila starejša mladinka, Vanesa Lobenwein v teku na 1500 metrov ter mlajše mladinska štafeta 4×200 metrov v postavi Ahac Zupančič, Marin Kladošek, Martin Winkler in Maksim Strašek. Atlete sedaj čaka nekaj tednov zahtevnih treningov ter priprave na poletno sezono.

Oddaj komentar