Nesreča na Pohorju: Ženska utrpela pretres možganov, svojci iščejo očividce

Vir: arhiv Lokalec.si/slika je simbolična

V torek malo pred 13. uro se je na progi Pisker (srednji del proge, nekaj 10 metrov pred kočo Cojzerca) na smučišču Areh zgodila smučarska nesreča. Svojci nam zaupajo, da so se odločili za objavo preko socialnih omrežij, ker upajo, da bodo tako dobili kakšne informacije

Zgodba se je po pripovedovanju zgodila tako: “V torek, 16.2.2021 se je okoli 12.45 na progi Pisker na smučišču Areh zgodila smučarska nesreča. Nekdo se je z vso hitrostjo zaletel v smučarko na progi, ki je zaradi trka padla, udarila z glavo in izgubila zavest. Smučar je odpeljal naprej. Gospa je bila z reševalnim vozilom odpeljana v UKC Maribor.”

Poškodovanka se nesreče ne spomni

Po obravnavi v UKC Maribor je po beseda sorodnice bila gospa poslana v domačo oskrbo: “Utrpela je pretres možganov, z vsemi simptomi, ki sodijo zraven (izguba spomina za dogodek in nekaj časa po njem, zmedenost, vrtoglavica, glavobol, …). Vendar bo z njo najbrž vse ok. Ne gre toliko za iskanje osebe, ki se je zaletela vanjo, kot bolj za razjasnitev okoliščin dogodka – saj se gospa ničesar ne spomni, tudi padca pred izgubo zavesti ne. Smučarja pa najbrž niti ni mogoče najti, saj nas čelada in smučarska očala delajo neprepoznavne.”

Sorodnica nam pove še, da so na smučišču naredili vse zapisnike.

Želijo si razjasnitve nesreče

Resnično si želijo razjasnitev okoliščin, ter z izpostavitvijo nesreče tudi opozoriti smučarje da se naj po belih strminah vozijo z mislijo, da niso sami: “Naj se na smučiščih vendarle vozi s prilagojeno hitrostjo v skladu s svojim smučarskim znanjem in sposobnostmi. Še posebej ta teden je veliko otrok in tak trk je za njih lahko usoden.” Omenjena gospa je sicer po besedah naše sogovornice smučala s primerno hitrostjo, nekaj metrov za svojim otrokom, imela zaščitno opremo (čelado), pa vendar ob padcu izgubila zavest.

Prosijo vse, ki so morda nesrečo videli, bodisi s smučišča, bodisi s 6-sedežnice ali imajo kakršnekoli podatke, ki bi lahko pomagali pri razjasnitvi okoliščin, da to sporočijo svojcem: “Prosimo za resnične informacije, ki bi lahko kakorkoli pomagale pojasniti kaj točno se je zgodilo, kako je gospa padla … vnaprej najlepša hvala za pomoč in deljenje.” 

Obrnili smo se tudi na Policijsko upravo Maribor, če nesrečo obravnavajo. Pojasnili so nam, da je mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro v torek in 6. uro v sredo, prejel 275 klicev, od tega 83 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. Med drugim tudi 3 nesreče na smučiščih.

Oddaj komentar