Na tokratni seji mariborski mestni svetniki o novi višini občinskega proračuna

Mariborski mestni svetniki bodo na današnji seji, ki bo potekala na daljavo, opravili drugo branje proračunov občine za letos in prihodnje leto. Oba se po predlogu mestne uprave in županstva zvišujeta in posledično se povečuje tudi načrtovano zadolževanje občine.

Predlog proračuna Mestne občine Maribor za leto 2021 se v primerjavi s predlogom, ki je bil sprejet v prvem branju konec decembra lani, povečuje za okoli 900.000 evrov in je po novem zastavljen v višini 167 milijonov evrov. To je 46 milijonov več od realiziranih prihodkov lani.

Dodatno zadolževanje

Prihodki so načrtovani v višini 135,6 milijona evrov, od predhodnega leta ostaja 5,3 milijona evrov, nekaj več kot 10 milijonov evrov naj bi pridobili s prodajo kapitalskih deležev, konkretno v družbi Farmadent. Letos naj bi se občina dodatno zadolžila za 16 milijonov evrov, kar je milijon več od sprva predvidenega.

Dodatna sredstva so v drugem branju med drugim predvidena za postavitev novih igral, vlaganja v dveh osnovnih šolah, obnovo cest ter začetek projekta Center Rotovž. Višja so sredstva za gasilce, veterane, upokojence in center za pomoč na domu, dodaten denar je predlagan tudi za projektno dokumentacijo v okviru investicijskega vzdrževanja Mariborskega otoka.

Predlog proračuna za leto 2022 se povečuje

Predlog proračuna za leto 2022 se v drugem branju povečuje za 1,7 milijona v primerjavi s prvim branjem in tako znaša 142,7 milijona evrov. Prihodnje leto se zadolževanje po tem predlogu povečuje za 1,5 milijona in znaša 11,5 milijona evrov.
VIR: Lokalec.si

Oddaj komentar