Priprave na športni dogodek leta v Mariboru se stopnjujejo

Vir: Facebook Bike Park Pohorje Maribor

Samo še nekaj dni nas loči do prihoda najboljših gorskih kolesarjev discipline spust v Maribor. Na štartu dveh tekem, ki štejeta za svetovni pokal, bo letos 164 tekmovalcev, ki prihajajo iz petih kontinentov.

Spremljalo jih bo še dvakrat toliko osebja, kar ob spoštovanju vseh zaščitnih ukrepov predstavlja izjemen organizacijski zalogaj. Pod Pohorjem se bodo na gorsko kolesarsko karavano začeli pripravljati že v soboto popoldan, ko bodo postopno zapirali osrednje parkirišče, kar pomeni, da bodo v soboto popoldan omogočeni le še izvozi iz parkirišča. To bo za en teden postalo območje, v katerega bodo imeli vstop izključno tekmovalci in njihove ekipe.

Strpno na cesti

Večina tekmovalcev prihaja v Slovenijo iz svetovnega prvenstva, ki te dni poteka v avstrijskem Leogangu. Ob prihodu je pričakovati občasne zastoje na Pohorski ulici, saj bo tik pred osrednjim parkiriščem organizirana vstopna točka za vse tekmovalce, ekipe in spremljevalno osebje. Vstopna točka je samo eden od številnih ukrepov, s katerimi skrbimo za zdravje vseh, ki bodo na tekmovanju sodelovali, in prebivalcev Maribora. Največ prihodov pričakujemo v ponedeljek in torek, ko svetujemo, da se z avtomobilom pod Pohorje ne odpravljate. Tudi v času tekmovanja, kvalifikacij in tekem, priporočamo uporabo javnega potniškega prometa, številno pakirnih mest pod Pohorjem bo omejeno na parkirišči pod hotelom Arena in na strelišču, cena celodnevnega parkiranja pa bo znašala 10 €.

Bike park bo odprt po običajnem urniku

Trikratni svetovni prvak Loic Bruni je lani, ob močni podpori publike, ki ga je spremljala od štarta do cilja, na progi pustil dušo. Dodajal je na hitrosti in v cilj pripeljal z najboljšim časom. Letos je število gledalcev v ciljni areni omejeno na 500, vstopnice pa so še na voljo. Zaradi spoštovanja zaščitnih ukrepov je vstopnice mogoče kupiti neposredno pri organizatorju, prek elektronskega naslova office@worldcup.si. Danny Hart je bil lani v Mariboru najbolj oblegan tekmovalec, njegova dostopnost pa je najbolj navdušila kolesarje, ki so si tekmo ogledali kar iz Bike Parka. Tudi letos bo tako, saj bo ljubiteljem spusta na voljo RED LINE proga. Bike park bo odprt po običajnem urniku, od torka do nedelje, med 9. in 18. uro, cena dnevne vozovnice pa bo enaka praznični in vikend ceni.

Spremenjen vozni red gondole

Tekmovanju se prilagaja tudi vozni red gondole. Ta bo od torka do sobote krožila med 7. in 19. uro, kasneje pa bo do 22. ure vozila vsako polno uro. Pri vstopu na gondolo bodo imeli skladno z urnikom tekmovanja prednost tekmovalci, zato se lahko občasno zgodi, da bodo obiskovalci na prosto gondolo čakali dlje kot običajno. Obratovala bo tudi sedežnica Radvanje – v četrtek in soboto med 8. in 16. uro, v petek in nedeljo, torej oba dneva tekem, pa med 8. in 18. uro.

Lani drugo uvrščeni v Mariboru, Britanki Rachel Atherton, letošnja sezona povzroča kar nekaj preglavic, saj je v skupnem seštevku šele na 24. mestu. Lansko odlično vzdušje v finalni vožnji jo je povsem prevzelo, navdušenja pa ni skrivala niti nad samo progo. »Maribor je čudovito mesto, na progi pa se odlično počutim, všeč mi je predvsem njena pristnost, zaradi česar moramo prevoziti veliko korenin,« je povedala po tekmi. Nad zahtevnostjo in raznolikostjo proge je navdušena večina najboljših kolesarjev v spustu, tudi Slovenka Monika Hrastnik, ki si želi, da bi po lanskih mokrih kvalifikacijah in sončni tekmi letos vse štiri dni tekmovala v suhem vremenu.

Oddaj komentar