VIDEO: Nov direktor Športnih objektov dobil soglasje mariborskih svetnikov

Mariborski mestni svetniki in svetnice so na včerajšnji 5. redni seji med drugim dali večinsko soglasje dosedanjemu vodji Športnih objektov Maribor, Tadeju Mežnarju. Kljub vsemu, da so njegovemu imenovanju nasprotovali nekateri člani v svetu zavoda Športnih objektov, je bil imenovan, uradno soglasje pa so kljub burni razpravi v mestnem svetu, podali tudi mariborski svetniki.

Na seji je glede podanega soglasja bil skeptičen svetnik Milan Mikl, NLS – Lista Franca Kanglerja, ki je sicer tudi član Sveta zavoda.

Da bo Mežnarju treba pomagat, je prepričan Mikl. “Jaz upam, da se bosta s Knezom (Anton Knez, nekdanji direktor ŠO MB) usedla skupaj in da mu bo pomagal. Sedaj druge variante tukaj ni. Kot član sveta zavoda se bom zavzemal, da se mu ne bo nagajalo. Zdaj mu moremo vsi skupaj pomagati. Koliko bo uspešen pri koordiniranju vsega tega, pa bomo videli, ker tukaj zna biti težava,” je še dodal Mikl.

Na seji je bilo slišati, da ne vedo koliko izkušenj Mežnar dejansko ima in da so Športni objekti v nezavidljivi situaciji, ko jih bo treba s trdo roko popeljati višje. V NLS – Listi Franca Kanglerja je bilo med drugim tudi slišati, da bi morda bilo bolje, da bi izbrali dosedanjega pomočnika direktorja Aleša Antolinca. Po njihovem ni bil izbran, ker da je v času volitev kandidiral na njihovi listi v MČ Brezje-Dogoše Zrkovci.

Anton Knez in Tadej Mežnar. Foto: M. Pigac

Razumljivo je, da imajo nekateri pomisleke, ti so del tega procesa. Na razpis za mesto direktorja Špornih objektov Maribora je bilo prijavljenih 12 kandidatov, postopek pa je bil legitimno izpeljan,” je bil jasen Matic Matjašič, Lista mladih. Povezujemo.

Tudi v Listi kolesarjev in pešcev so bili skeptični glede novega vodstva Športnih objektov. “Nov direktor bo imel težave z vodenjem zavoda in njegovih zaposlenih. Zavod je v najbolj težavnem obdobju, ko je insolventen. Da bi zavod splaval, je potrebno dosledno izpeljati lani sprejet sanacijski načrt. Sprašujemo se, ali ima izbrani kandidat prave kompetence za vodenje,” so izpostavili v Listi kolesarjev in pešcev.

Kangler: ” V času volilne kampanje ste vsi želeli zamenjati Kneza!”

Predsednik največje opozicijske stranke NLS – lista Franca Kanglerja, Franc Kangler je prav tako bil skeptičen glede novega vodstva Športnih objektov. “V času volilne kampanje ste nekateri, ki ste kandidirali za župana in danes sedite tukaj, govorili, da je Kneza potrebno zamenjati. Ni narobe, če ponovimo razpis, zato apeliram, da soglasja ne damo, da smo proti, da se postopek ponovi. Bit krizni manadžer, ki bo malo drugače pripravil program, kot pa ga je ta, ki ga imamo danes tukaj. Sam bom glasoval proti soglasju za imenovanje direktorja,” je bil jasen Kangler.

 

 

Spet drugi so bili mnenja, da so preuranjeno kritični. “Dajmo mu priložnost. Naj zadiha, pa da vidimo kak bo,” je dejal Matej Žmavc, SD.

Tudi župan MO Maribor Saša Arsenovič meni, da o spremembe dobrodošle. “Sanacijski načrt Športnih objektov je veljaven. Rešitev na strani dolga smo našli v županstvu z obračunavanjem ddv-ja in v dveh letih bi lahko bili na zelenem, če ne bo dodatnih stroškov. Če so bili člani pod pritiskom, potem bi vprašal pod kakšnim pritiskom je bil nekdo, ki je bil legalno izbran. To se mi ne zdi prav. Treba je dati človeku priložnost. 6 mesecev ima čas. Je pa res, da si ne bi želel biti v njegovi koži, ker je situacija v Športnih objektih res slaba,” je dejal Arsenovič. Pomiril je svetnike, da imajo še vedno novo priložnost v primeru, da se Mežnar ne bi izkazal. “Podpiram spremembe, imeli smo konstruktivni sestanek najprej z gospodom Knezom. Želimo si, da bi pomagal gospodu Mežnarju in upam, da bo to ekipa, ki bo z mladostjo in izkušnjami peljala zgodbo naprej. Pogovarjamo pa se o strokovnosti, kdo bo iz športnih objektov potegnil največ. Na športu moramo graditi naprej,” je temo zaključil mariborski župan.

Novi direktor Športnih objektov Maribor je na včerajšnji seji tako dobil soglasje mestnega sveta s 34 glasovi za.

 

Oddaj komentar