Šahovski klub Maribor praznuje 100. obletnico

Fotografija je simbolična

16. maja 1919 je bil v Mariboru ustanovljen prvi šahovski klub – Šahovski klub Maribor, kar pomeni, da prihodnji teden praznujemo 100 let šaha in šahiranja v Mariboru, 100 let izjemno bogate tradicije, ki sega vse do današnjih dni. V počastitev in praznovanje jubileja bo Šahovski klub Branik Maribor maja izvedel tri prireditve.

Prva izmed prireditev v počastitev visoke obletnice Šahovskega kluba Maribor bo VIP turnir z udeležbo znanih osebnosti s področja športa, kulture in gospodarstva, dogodek pa bo le za povabljene goste, tako kot tudi slovesna akademija.

V nedeljo 19. maja ob 10. uri pa sledi odprti mednarodni šahovski turnir, triatlon, v restavraciji Piano na Koroški cesti 160 v Mariboru. Organizatorji sporočajo, da so zaželene predhodne prijave, ki jih najdete tukaj.

Aktivnosti nadaljujejo tudi v drugi polovici leta

Mariborski šahisti iz vrst Branika bodo z aktivnostmi ob 100 – letnici nadaljevali tudi v drugi polovici leta. V poletnih mesecih bodo na teniških igriščih pri Fontani izvedeni trije šahovski turnirji – Fontanski trojček. Leto in praznovanje visokega jubileja se bo zaključilo s tradicionalnim mednarodnim šahovskim maratonom.

fotografija je simbolična

Izjemnost šaha v Mariboru je prepoznala tudi Šahovska zveza Slovenije, ki je Šahovskemu klubu Branik Maribor ob njegovi častitljivi obletnici konec marca letos podarila Zlato plaketo.

Oddaj komentar