Mariborčani v Celju kljub porazu pustili dober vtis

Filip Jerenec; FOTO: MP Produkcija

Uvodni obračun 2. kroga končnice za prvaka med Celjem in Mariborom je pripadel favoriziranim Celjanom, ki so na domačem parketu slavili z rezultatom 30:26. Kljub porazu, so vijoličasti rokometaši v Celju pustili dober vtis.

Po uvodnem vodstvu Mariborčanov z 0:1 in 1:2 so vajeti v svoje roke vzeli gostitelji, ki so
uspešno izkoristili nekaj nepotrebnih napak vijoličastih rokometašev v napadu ter tako v 8.
minuti z golom Tilena Kodrina povedli s 6:3. Celjani so nadaljevali v visokem ritmu, svoje je dodal tudi razpoloženi Aljaž Pajntar v njihovih vratih. Tako je bil mariborski strateg Marko Šibila primoran v 17. minuti pri rezultatu 10:5 vzeti prvo minuto odmora. Ta je koristila njegovim varovancem, ki so bolj odločno zaigrali tako v obrambi kot v napadu, nekaj odličnih obramb pa je prispeval vratar Marin Đurica. Celjani so ob polčasu imeli prednost petih golov.

Mariborčanom v drugem polčasu, kljub trudu, enostavno ni uspelo zmanjšati zaostanka. Celjani so jih na varni razdalji uspelo zadržati vse do zadnjega zvoka sirene. Rokometaši Celja Pivovarna Laško so tako upravičili vlogo favorita in na koncu zasluženo slavili z rezultatom 30:26.

Vijoličasti so se borili proti celjskim rokometašem;
FOTO: Facebook RK Branik Maribor

Filip Jerenec, igralec RK Maribor Branik je po tekmi dejal, da se jim je v igri poznala odsotnost obeh krožnih napadalcev, ki sta se na treningih pridružila šele pred nekaj dnevi. “Po mojem je svoje dodalo tudi to, da smo igrali v Celju in, da smo igrali pred televizijskimi kamerami. Naredili smo preveč tehničnih napak, ki so po mojem odraz določene neizkušenosti. Vseeno pa menim, da nismo prikazali slabe igre in da bi na koncu razlika bila, ob manjšem številu napak, še manjša. Potem, ko nam je v odmoru med obema polčasoma trener v garderobi dejal, da naj igramo rokomet zato ker ga imamo radi in ne ker ga moramo, smo se malo sprostili in nato v 2. polčasu bili povsem enakovreden nasprotnik,” je dodal Jerenec.

Oddaj komentar